اخبار مرکز, مرکز تحقیقات ژنتیک

۲.۵ میلیارد تومان برای مرکز تحقیقات ژنتیک میبد اختصاص یافت

[vc_row content_text_aligment=”left”][vc_column][vc_column_text]آقای سیدمحسن فلاح در گفت و گو با ایرنا گفت:  با هدف برنامه‌ریزی بهتر و تامین حقوق و مزایای نیروها، خرید تجهیزات آزمایشگاهی و هزینه‌های جاری پیشنهاد تخصیص این میزان اعتبار برای این مرکز داده شد که با حمایت ها و پیگیری‌های مسوولان کشوری، استانی و شهرستان ردیف بودجه برای امسال و سال های بعد مصوب شد.

وی اضافه کرد: مرکز تحقیقات ژنتیک میبد به عنوان یک مرکز جامع ژنتیک با بیش از هفت سال سابقه از جمله مراکز مشاوره و تشخیصی ژنتیک سازمان بهزیستی کشور است، و دارای مجوزهای لازم تحقیقاتی و آزمایشگاهی از سوی این سازمان و وزارت بهداشت ،درمان  و آموزش پزشکی است.

وی تعداد نیروهای تخصصی مرکز که دارای دکتری ژنتیک و کارشناسی ارشد این رشته هستند را  ۱۲ نفر برشمرد و به چهار هزار و ۲۵۰ آزمایش تخصصی نظیر غربالگری سلامت جنین ، کاریوتایپ ، آزمایش مولکولی ، آمینیون سنتز در سال گذشته به عنوان بخشی از فعالیت ها اشاره کرد.

آقای فلاح با بیان اینکه  این نهاد، مرکزی پژوهشی ، تشخیصی ، آموزشی و دانش بنیان با جایگاه برتر کشوری و منطقه‌ای در جنوب شرق کشور است به ایجاد چرخه کامل آزمایش‌های ژنتیکی در این مرکز آزمایشگاهی و تحقیقاتی اظهار امیدواری کرد.

وی با اشاره به مزایده گذاشتن آزمایشگاه مرکز یادشده بر اساس دستورالعمل اجرایی ماده ۲۸ قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت و اجاره آن به موسسه خیریه تحقیقات ژنتیک دکتر فیروزآبادی میبد گفت: آزمایش‌ها در این مرکز با تعرفه خصوصی است اما با صرفه‌تر از مراکز خصوصی دیگر انجام می‌شود.

این مسوول  از افراد خیر خواست که مانند گذشته با هدف برداشتن گام‌هایی به سوی پیشگیری از معلولیت‌ها و تولد نسل سالم و عاری از معلولیت از این مجموعه حمایت و پشتیبانی کنند.

رییس اداره بهزیستی میبد در ادامه اضافه کرد: مرکز یادشده با هدف پیشگیری از معلولیت‌های ژنتیکی و مادرزادی در سال ۷۲ از سازمان بهزیستی و وزرات بهداشت مجوز دریافت کرده است .

وی اضافه کرد: از سال ۸۰ با تامین زمین برای ساخت این مرکز عملیات ساخت آن شروع  شد و سال ۹۱ با حضور وزیر وقت تعاون ، کار و رفاه اجتماعی فاز اول آن مورد بهره برداری قرار گرفت.

وی با اشاره به اینکه این مرکز در ۲ فاز اجرایی، خدمات و  تحقیقاتی مشغول فعالیت است ، ادامه داد: فاز خدمات و اجرایی آن شامل مشاوره  ژنتیک ، انواع آزمایشگاه های ژنتیک با مجهزترین دستگاه های آزمایشگاهی و با نازلترین تعرفه، برگزاری دوره‌های کارورزی ویژه دانشجویان و داوطلبان  و دریافت گواهینامه مشاوره ژنتیک است.

رییس بهزیستی میبد طرح تحقیقاتی شناسایی واریانت‌های شناخته‌شده و جدید« رتینیت پیگمنتوزای غیر سندرمی » در خانواده با همکاری دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی و طرح تحقیقاتی علت یابی بیماری ژنتیک در خانواده های حداقل ۲ فرزند معلول را از جمله طرح های تحقیقاتی برشمرد که اجرا شد و یا در حال اجرا و بررسی نتایج است.

[/vc_column_text][vc_empty_space height=”12px”][vc_empty_space height=”12px”][vc_column_text][/vc_column_text][vc_empty_space height=”12px”][mkdf_image_gallery type=”masonry” image_behavior=”lightbox” number_of_columns=”three” space_between_columns=”normal”][/vc_column][/vc_row]

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *